Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Erfarenheter från Västbanken

Thursday, October 29th, 2015. 17:30

Vi välkomnar dig till en föreläsning av Karl-Göran Sundvall kring hans erfarenheter som volontär och bevakare av konflikten på Västbanken under hösten 2014. Karl-Göran spenderade en längre period i regionen som volontär för Följeslagarprogrammet, ett program organiserat av Sveriges kristna råd men finansierat av Sida. Föreläsningen kommer kretsa kring Karl-Görans egna erfarenheter från konflikten, med ett fokus på den bevakning av mänskliga rättigheter som hans roll som följeslagare innebar. Viktigt att poängtera är att trots kyrkans delaktighet i följeslagarprogrammet så är Karl-Göran inte medlem i något samfund.
 
Karl-Göran har en bakgrund som tidigare Överstelöjtnant inom den svenska armén och har flera utlandsmissioner i bagaget, däribland FN tjänst i Sinai år 1979 och som stridsledningschef i Kosovo år 2000. Han har även spenderat drygt två år på Försvarshögkvarteret i Stockholm innan han lämnade försvaret.
 
Precis som vanligt kostar inträde 20:- för icke-medlemmar, medan det är gratis för alla medlemmar. Medlemskap går att lösa på plats för 50:-.
 
Till skillnad från våra vanliga föreläsningar kommer den här föreläsningen hållas på svenska
 
Välkommen!

Details

Date:
Thursday, October 29th, 2015
Time:
17:30
Event Category:

Venue

Hörsal Dragonen
Sprängkullsgatan 19
Göteborg,
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *