Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hur kan Europa bli bättre på integration?

Thursday, May 26th, 2016. 17:30 - 19:00

Medan debatten om Europas framtid till stor del handlar om migration, är det mer aktuellt än någonsin att tala om hur integrationen kan förbättras. Segregation och social marginalisering är ett ökande problem i Europa, en utveckling som kan motverkas med politisk handling. Hur bör politiken utvecklas för att skapa förutsättningar för lyckad integration? Vilka integrationspolitiska insatser behövs för att skapa jämlika levnadsvillkor? Vad tycker du?

I samarbete med tankesmedjan Global Utmaning bjuder vi in till seminarium med Andrea Spehar, docent i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet och Centrum för Europaforskning (CERGU).

Under våren tar Global Utmaning fram antologin “10 policyförslag som tar Europa ut krisen“, där Andrea Spehar är en av skribenterna. Spenars text handlar om migration och integrationspolitik ur ett europeiskt perspektiv.

Global Utmaning är en fristående, oberoende, entreprenöriell tankesmedja som verkar för långsiktiga läsningar på kriser i de ekologiska, ekonomiska och sociala systemen. De skapar plattformar för samverkan mellan, forskning, näringsliv, politik och samhälle. Global utmaning ingår i internationella nätverk som arbetar med strategiska analyser, policylösningar samt opinionsbildning genom dialoger, seminarier och rapporter. Tankesmedjan ett erfaret och kvalificerat nätverk av seniors rådgivare med tvärsektoriell kompetens.

Föreläsningen hålls på svenska.

Gratis för medlemmar, 20kr för övriga. Ett årsmedemskap (50kr) kan köpas innan på plats.

VÄLKOMNA!

Details

Date:
Thursday, May 26th, 2016
Time:
17:30 - 19:00
Event Category:

Venue

Hörsal Dragonen
Sprängkullsgatan 19
Göteborg,
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *